目前日期文章:201011 (3)

瀏覽方式: 標題列表 簡短摘要

好耐都無行過山啦,朋友們突然想去行山兼同另一個朋友慶祝生日,行完山估都估唔到竟然去吃齊呀。

 

 

喜愛薰衣草的女孩 發表在 痞客邦 留言(0) 人氣()

今日放工回家,行經天橋時,有個阿婆一邊行一邊鬧着天邊個小朋友,個小朋友大約十歲左右,有小小偏肥,開始時我都不為意,但個阿婆越鬧就鬧大聲,仲不停地重覆一句說話而令到我印象好心刻,事原係:

個小朋友補完習,就自己行左去玩,搞到個嫲嫲要周圍搵,搵到梗係鬧啦!個阿婆就鬧啦:你以後再敢唔敢呀!再有下次我就唔俾你吃麥當當,日日都不帶你去吃,今次要罰你一個星期無得吃。(*Repeat)
聽完個小朋友就眼濕濕、細細聽話:不好呀,我要吃麥當當呀,下次唔敢啦,不好不俾我吃呀...........(*Repeat)

喜愛薰衣草的女孩 發表在 痞客邦 留言(0) 人氣()

真係好尷尬,呢篇blog應該係11月6號寫的,但我到今日今日12月14號1個多月才有時間寫返,不過唔緊要啦,過多一年半載後都知哪年哪月哪日,我在做什麼,可以記敘當時的情形以回想返都係一件好美滿的事。

 

還記得10月時,公司話會參加「麥當當保齡慈善大賽」會請同事自願報名參加,我係第一個參加,不是為什麼,係我比較喜歡打保齡球(仲然我不識打)。原定公司會俾同事自由參加,抽出六個人出來參賽,到最後竟然無人參,最後唯有抽得兩個人,total三個人出來比賽。

喜愛薰衣草的女孩 發表在 痞客邦 留言(0) 人氣()