目前日期文章:201009 (3)

瀏覽方式: 標題列表 簡短摘要

  

今晚聽到一個令人興奮的喜事呀!

喜愛薰衣草的女孩 發表在 痞客邦 留言(0) 人氣()

心血來潮,搵返以前細個睇過的一套卡通片睇,回想當年為左睇呢套卡通片,一放學就好乖地回家,立即做完功課就開電視睇啦,阿媽話唔準睇要熄電話,我可是吵到要拆天。

回想當年的自己,可算是再幼稚不過了,在開始前,自己也要先梳個一樣的頭髮才可以。並聯想自己是當中的女主角....

可以活在科技發達的時代也可算是好幸福,因為可以隨時地搵返童年回憶..........

喜愛薰衣草的女孩 發表在 痞客邦 留言(0) 人氣()

今日係追月,一大清早,媽咪話返去探下婆婆,所以我為有陪佢返去啦,佢一個返我真係有D擔心。

 

雖然話婆婆家離香港唔係好遠,都要三個鐘車程。世事有時真係好奇,如果平時少搭的士的話,成年都唔會搭,一搭的話果排就會不斷搭架啦,就好似我呢個星期咁,星期一、二、三、四每日都不得不搭一次的士,心痛死我啦!就好似今日咁,朝早同媽咪落樓下等小巴去旺角,等左三四架車都上唔到(滿座),咁媽咪就話買個包俾我依下肚先,我阻都阻唔住,媽咪行開左只係一陣(大約十分鐘左右),走左四架車,其中兩架仲係空車tim...到媽咪買完返來時,我地又等左兩架車都上唔到,我開始有小小不耐煩了,於事媽咪就話搭的士,咁好啦,上左的士,就見到一架得兩三個人的小巴駛過。嘩!!!!!咁係未叫玩我啦!要佢時佢就唔俾我,唔要佢時佢就鬼咁多架係我眼前駛過!

喜愛薰衣草的女孩 發表在 痞客邦 留言(0) 人氣()